Instructies

Wij krijgen regelmatig de vraag van beginnende drone-piloten of wij hen kunnen
helpen om deze mooie hobby, op een veilige, vertrouwde en verantwoorde manier
uit te voeren.

Ben je aspirant of ervaren drone-piloot? Speciaal voor jullie organiseren wij geen cursus / geen training, maar een instructie / workshop mét naslagwerk. We zijn geen gecertificeerd opleidingsinstituut maar ervaringsdeskundigen met aardig wat vlieguren. Speciaal voor jullie hebben wij de meeste fouten al gemaakt, zodat jullie ze niet nog eens hoeven te maken.

Instructie voor beginners

Ben je helemaal nieuw in droneland? Heb je al jaren een drone en heb je nog nooit gehoord van de regels omtrent het vliegen met drones? Wil je je drone gaan bedienen zoals het hoort zonder al die automatische functies in het menu van je (DJI) drone? Dan is deze basis- instructie voor jou.

De instructie wordt verzorgd in kleine groepjes van maximaal 4 personen. Op volgorde van inschrijving kunnen we op 1 meeting maximaal 3 sessies verzorgen. Wil je aan de groepsinstructie deelnemen? schrijf je (op individuele basis) in. Kun je op een bepaalde tijdstip niet?, geef dat dan even aan in je bericht, dan proberen we daar rekening mee te houden. Je krijgt voor de meeting per email “huiswerk” toegestuurd, en krijg je na de meeting een link naar het D.C.B. introductie PDF naslagwerk. Deelname kan alleen met geldige inschrijving. Inschrijven tijdens de meeting is ook mogelijk, echter vol is ook echt vol!

GoDrone / AERET

Wat is dat? Hoe werkt het? Hoe lees je het? En hoe zit het dan in het buitenland? Allemaal vragen die je je zelf hoort af te vragen. Je mag zoals je immers hoort te weten, niet overal vliegen met je drone!

Mag dat niet? Helaas, nee dat mag inderdaad niet! Vliegvelden, militaire objecten, vitale infrastructuur, 80+Km/hr wegen, spoorlijnen, vaarwegen, Natura2000, afhankelijk van je drone is dit verboden, beperkt toegestaan of toegestaan.

Deze instructie gaat vliegensvlug door de diverse kleurtjes op de AERET kaart en legt uit hoe je de achterliggende informatie leest. De instructie wordt verzorgd in kleine groepjes van maximaal 4 personen.

Drone instelhulp

Kom je er niet uit hoe je je drone het beste in kunt stellen? De maximale hoogte? De maximale afstand? Camera instellingen? Waarom zijn de foto of video beelden (achteraf) toch niet mooi?

Allemaal vragen waar onze ervaren leden, je mee kunnen helpen. Wil je deelnemen?, schrijf je (op individuele basis) in.. Deelname kan alleen met geldige inschrijving. Inschrijven tijdens de meeting is ook mogelijk, echter vol is ook echt vol!

Kosten

In het voorbereiden en het geven van de (specifieke) instructies gaat veel tijd zitten.
Voor deze instructies vragen wij een kleine bijdrage a €7,50 p.p per instructie. Als iedereen een steentje bijdraagt kunnen wij de club continueren verder laten groeien en de leden nog beter faciliteren; een power station, een tent voor de meetings, een club drone, de website etc. Er zijn plannen genoeg, nu de financiële middelen nog. Vraag je instructeur naar de mogelijkheden.

Aanmeld link