Nieuws

14 september 2023

BIJNA bestaan we 2 jaar !

Houd onze agenda in de gaten voor het feestje !

31 augustus 2023

We hebben nieuws over de Drone Meeting Haarendael!

We hebben officieel goedkeuring van de gemeente, dus de 10de september kan gewoon doorgaan 💪.

Aanmelden kan natuurlijk nog steeds via onderstaande link of zie kopje Agenda:

Drone Meeting Haarendael

Tot dan 😎

29 augustus 2023

Goedemiddag allemaal,

Wat geweldig nieuws! Vandaag hebben we de mijlpaal van 750 leden bereikt. Daar zijn we natuurlijk best trots op én dat in nog geen 2 jaar tijd! Alle leden van Drone Club Brabant facebook-groep heel erg bedankt voor jullie bijdrage, hoe groot of klein die bijdrage ook is.

Namens de organisatie willen we jullie van harte bedanken voor jullie interesse in onze club en wij hopen dat u dit nog lange tijd blijft doen. Alleen samen kunnen wij deze facebook-groep laten groeien.

Laten we uitkijken naar toekomstige drone meetings! Wie weet ontmoeten we elkaar daar binnenkort.

DCB organisatie: Denise, John, Leon, Maurits, Mark, Gerard, Stefan en Jan.

5 augustus 2023

Vandaag hebben we zojuist de 700 leden gepasseerd!
Daar zijn we natuurlijk best trots op in nog geen 2 jaar tijd! 

Natuurlijk willen wij onze sponsoren hier ook voor bedanken
en alle donaties die gedaan zijn via onze website. 

We willen dit natuurlijk ook vieren met jullie. Daarom geven we dit weekend 10% korting op onze merchandise! Te bestellen via de website *geldig tot 6 augustus 20.00*

We gaan vanaf begin september weer de meetings oppakken! We hebben weer vele nieuwe locaties!

23 juli 2023

Organisatie van Drone Club Brabant wenst iedereen een fijne zomer vakantie !

Nieuwe datum voor onze drone meeting volgt zo spoedig mogelijk !

10 juli 2023

Nieuw evenement geplaatst in de agenda.
Klik hier

3 juli 2023

NIEUW BINNEN !

Check hier

1 juli 2023

Weer een geslaagde dag gehad bij Modelbouwshow te Rosmalen.

Zie meer informatie hier

29 juni 2023

Droom of Drone!

Stap in de wereld van eindeloze mogelijkheden en grenzeloze avonturen! Of je nu de hoogten van je verbeelding wilt verkennen of letterlijk de lucht in wilt gaan, drone-vliegen is dé hobby van deze tijd die je keer op keer zal verrassen.

Stel je voor dat je door de lucht zweeft, als een vogel die zijn vleugels uitslaat en de wereld onder zich ziet veranderen. Met een drone kun je de mooiste plekken ontdekken, adembenemende landschappen vastleggen en je perspectief op de wereld vergroten. Elk vliegavontuur brengt je naar nieuwe hoogten en geeft je de vrijheid om je dromen waar te maken.

Maar de ware magie van deze hobby ligt niet alleen in de technologie, maar ook in de kracht van je verbeelding en je creativiteit. Met een drone kun je alles creëren wat je maar wilt, zonder beperkingen. Je kunt jezelf verliezen in een wereld van creatieve fantasie van een mooi foto of een inspirerende video.

Dus waar wacht je nog op? Stap in de cockpit van je verbeelding en laat je dromen uitvliegen met een drone als je metgezel. Drone-vliegen is niet alleen de leukste hobby van deze tijd, het is een reis naar nieuwe werelden, een sprong in het onbekende en een herinnering die je voor altijd bij zal blijven.

22 juni 2023

Blogartikel door Jan van Teeffelen

Wat zijn drones? Voor degenen die niet bekend zijn met drones, laten we beginnen met een korte introductie. Drones, ook wel bekend als UAV’s (Unmanned Aerial Vehicles), zijn op afstand bestuurbare vliegtuigjes die zijn uitgerust met camera’s en andere sensoren. Ze worden vaak gebruikt in verschillende toepassingen, zoals fotografie en videografie, inspecties, landbouw, zoek- en reddingsoperaties en zelfs entertainment.

In de afgelopen jaren heeft de opkomst van drones de wereld van hobbyisten op zijn kop gezet. Of je nu een technologie-enthousiasteling bent, een avontuurlijke ziel hebt of gewoon graag unieke perspectieven wilt vastleggen, dronevliegen biedt een ongeëvenaarde ervaring. In dit blogartikel gaan we dieper in op de hobby van dronevliegen en waarom het steeds populairder wordt onder mensen van alle leeftijden en achtergronden.

Waarom is dronevliegen zo populair? Een van de belangrijkste redenen achter de populariteit van dronevliegen is de toegankelijkheid geworden. Vroeger waren drones duur en complex om te bedienen, maar tegenwoordig zijn er veel betaalbare opties op de markt die gemakkelijk te besturen zijn, zelfs voor beginners. Met de technologische vooruitgang zijn drones gebruiksvriendelijker en veiliger geworden, wat heeft bijgedragen aan de groei van de hobby.

Een van de meest opwindende aspecten van dronevliegen is de creatieve vrijheid die het biedt. Met een drone kun je adembenemende luchtfoto’s en video’s maken vanuit unieke hoeken en perspectieven. Of je nu landschappen, stadsgezichten of actiesporten wilt vastleggen, een drone opent de deur naar een hele nieuwe wereld van visuele mogelijkheden. Het stelt mensen in staat om hun creatieve expressie te uiten en verhalen te vertellen door middel van beelden.

Dronevliegen biedt ook een gevoel van avontuur en verkenning. Het stelt je in staat om gebieden te verkennen die anders moeilijk toegankelijk zouden zijn, zoals afgelegen natuurgebieden, bergen of prachtige kustlijnen. Met een drone kun je de wereld vanuit vogelperspectief ervaren en nieuwe plekken ontdekken zonder fysiek aanwezig te zijn. Het opent de deur naar ontdekkingen en avonturen die je anders misschien niet zou hebben meegemaakt.

Een ander geweldig aspect van dronevliegen is de bloeiende gemeenschap die eromheen is ontstaan. Er zijn talloze online forums, sociale media-groepen en meetings waar drone-enthousiastelingen samenkomen om ervaringen, tips en trucs te delen. Bovendien worden er door Drone Club Brabant regelmatig drone-meetings georganiseerd, waarbij piloten hun vliegvaardigheden kunnen laten zien. Dit draagt bij aan een gevoel van camaraderie en stimuleert de groei van de hobby.

Dronevliegen is uitgegroeid tot een opwindende en populaire hobby, die mensen van alle achtergronden aanspreekt. Met de toegankelijkheid van betaalbare drones en de creatieve mogelijkheden die ze bieden, is het geen verrassing dat steeds meer mensen zich aangetrokken voelen tot deze opkomende passie. Of je nu een passie hebt voor fotografie, avontuur of gewoon wilt genieten van de sensatie van het vliegen, dronevliegen biedt een unieke ervaring die je horizon verbreedt en je in staat stelt de wereld op een geheel nieuwe manier te verkennen.

Het is tijd om de lucht in te gaan en je eigen droneavontuur te beginnen!
Drone Club Brabant kan je hierbij helpen. Dus waar wacht je nog op?

19 juni 2023

Net als vorig jaar staan we dit jaar weer bij Modelbouwshow te Rosmalen.
Mocht je niets te doen hebben 1 juli, dan verwelkomen wij u graag bij onze stand.

5 juni 2023

Belangrijke mededeling:

Drone Club Brabant verzorgd tijdens de meetings instructies voor beginnende dronepiloten en voor dronepiloten die allemaal denken te weten, omdat ze jaren vlieg ervaring hebben. Deze dronepiloten willen toch even bijgespijkerd worden vanwege alle regels van de afgelopen 2 jaar én de nieuwe regels die er per 1 Januari 2024 bij komen.

DJI Fly App en alle andere Amerikaans georiënteerde kaarten zijn in Nederland (en de rest van Europa) onbruikbaar, gebruik daarvoor in Nederland bijvoorbeeld, GoDrone en/of AERET. Met deze Apps kun je precies zien waar je wel en waar je niet mag vliegen.

Drone detectie-apps (die je drone tot ongeveer 10km op kunnen pikken) zijn applicaties die ontworpen zijn om onbemande luchtvaartsystemen (ook bekend als drones) te detecteren en te volgen. Deze apps maken gebruik van verschillende technologieën, zoals radiofrequentie-identificatie (RFID), radar, akoestische sensoren en computervisie, om drones in de omgeving te detecteren.

Het is belangrijk op te merken dat de boetes en straffen voor het ongeoorloofd vliegen met een drone op verboden locaties of buiten het bereik van de zender kunnen variëren €100 tot €450 en zelfs stapelbaar tot €7800.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de specifieke dronevoorschriften en –regels. Deze regels kunnen onder meer betrekking hebben op vliegbeperkingen, privacybescherming, maximale vlieghoogte en afstand tot mensen en gebouwen.

We kennen allemaal die dronepiloten die zich niet aan de regels houden, ze maken het kapot voor dronevliegers die hun hobby wel op de correcte wijze willen uitvoeren.

2 juni 2023

We hebben weer een nieuwe drone meeting gepland voor 25 juni.
Zie agenda voor meer informatie.

16 mei 2023

|| Broedseizoen ||

We zitten ondertussen in Mei, en in mei leggen alle vogels een ei. Let op met vliegen boven bossen / weilanden. Het zou zomaar kunnen zijn dat vogels schrikken en je drone willen aanvallen. Een gratis vliegtip, vlieg VLOS volgens de regels, dan heb je altijd zicht op je drone.

Het onderstaande filmpje is pas geleden gebeurd, een gewaarschuwd mens telt voor 2

10 mei 2023

Vandaag een nieuw product toegevoegd aan onze Winkel.

9 mei 2023

We hebben een nieuwe datum voor onze drone meeting in Geertruidenberg, zie agenda voor meer informatie.

5 mei 2023

@iedereeen, gezien de weersverwachtingen zien we ons genoodzaakt de meeting van Zondag 7 Mei te annuleren.
We gaan kijken of we deze meeting kunnen gaan verplaatsen naar een nieuwe datum, vooralsnog zien de vooruitzichten voor de komende 10 dagen er ook niet best uit en is het volgend weekeind ook moederdag.

Wordt vervolgd!

28 april 2023

De parkeer informatie voor;
Drone Meeting Biesbosch ‘ijsbaan’ op 7 Mei 2023.

We mogen gebruik maken van de parkeerplaats van;
Nieuwenhuijsen Scheepsbouw BV
Rivierkade 1
4931 AA Geertruidenberg

Vanaf daar is het ongeveer 300 mtr lopen naar de locatie.

Het is niet toegestaan te parkeren in de nabij gelegen woonwijk. 🚔

Voor de mensen die slecht ter been zijn (rollator, scootmobiel), graag even een berichtje naar leon@droneclubbrabant.nl o.v.v. “Parkeren IJsbaan” met kenteken en eventueel kopie mindervalide kaart zonder NAW gegevens i.v.m. handhaving.

19 april 2023

In de komende periode gaan we de teksten ook op de website van Drone Club Brabant plaatsen, zodat er een eenheid gaat ontstaan tussen beide platforms. Daarnaast zal de website geupdate worden; betere vindbaarheid, meer snelheid en nog gebruiksvriendelijker.

Neem gerust regelmatig een kijkje op onze website.

8 april 2023

We hebben weer een nieuwe meeting gepland. Zie agenda voor meer informatie

17 maart 2023

17 maart heeft Jan van Teeffelen deze winactie gewonnen.

13 maart 2023

ATTENTIE, AANGEPASTE LOCATIE !

Drone meeting 02 april 2023.

Zie agenda voor meer informatie!

10 maart 2023

Nieuw product toegevoegd aan onze assortiment

3 maart 2023

Heeft u geen facebook, stuur dan uw drone foto naar info@droneclubbrabant.nl.

25 februari 2023

De D.C.B Pre Flight Check is toegevoegd bij Downloads

16 februari 2023

De actie is verlengd tot en met 28 februari !

13 februari 2023

We hebben onze club inventaris weer uitgebreid!

We hebben voortaan 4 grote landingpads (70cm) op een verzwaard en verhard ondergrond gemaakt. Deze zijn overal te plaatsen, op het gras op bestrating. Overal inzetbaar.

8 februari 2023

Onze Drone Club Brabant folders liggen voortaan in de Mediamarkt.

6 februari 2023

We zijn voortaan supporter geworden van “Vlieg je drone veilig” onderdeel van DroneWatch

__________________________________________________________________________________________

2 februari 2023

__________________________________________________________________________________________

30 januari 2023

Aarles stel ontdekt Brabant van boven dankzij drones: ‘Je bekijkt de wereld van een heel nieuwe kant’

AARLE-RIXTEL – Denise en Stefan van Berlo kennen Brabant misschien wel beter vanuit de lucht dan vanaf de grond. Als stuwende krachten achter Drone Club Brabant zoeken ze maandelijks de mooiste plekjes op.

Vliegen, daar draait het natuurlijk om, en om het bijhouden van de nieuwste technieken. ,,Je bekijkt de wereld van een heel nieuwe kant”, vertelt Denise van Berlo uit Aarle-Rixtel vol enthousiasme. ,,Normaal zie je alles op ooghoogte. Met een drone krijg je een veel breder beeld, dat is prachtig.”

Sinds twee jaar sturen Denise en haar man Stefan met vaste regelmaat hun drones de lucht in. Het was Stefan die als eerste een tik van de rotor kreeg, vertelt hij: ,,Toen we het hoogste punt van ons nieuwbouwhuis bereikten kwam een peetoom langs om dat te filmen. Met een drone. Dat zag er direct schitterend uit.”

Nog geen half jaar later maakte hij zijn eerste vlieguren met z’n eigen drone, een bescheiden model nog. Inmiddels staat de teller in huize Van Berlo op drie drones en zijn Stefan en Denise allebei in het bezit van hun vliegbrevet, waarmee ze ook zwaardere drones mogen besturen.

We praten bij, wisselen nieuwtjes of tips uit. En mensen kunnen een proef­vlucht maken. Heel gezellig
En, niet onbelangrijk, ze brachten Drone Club Brabant in de lucht. ,,Ik ging foto’s en filmpjes posten op Facebook, en van het een kwam het ander”, zegt Stefan bescheiden.

Een proefvlucht

De club bleek in een duidelijke behoefte te voorzien. Amper een jaar na oprichting stond de teller op vijfhonderd leden, mannen én vrouwen. Met zes mede-organisatoren zetten de Van Berlo’s om de vier à vijf weken een ontmoeting op poten. ,,Dan zoeken we een plek waar we met z’n allen kunnen samenkomen en vliegen”, vertelt Denise. ,,We praten bij, wisselen nieuwtjes of tips uit. En mensen kunnen een proefvlucht maken. Heel gezellig.”

Lees verder onder de foto: ‘Drones vliegen mag niet overal’

Het Aarlese paar is een vaste waarde bij die meetings. Ze bemannen een stand met koffie en beheren de spullen die te koop worden aangeboden. Hij; ,,We bouwen het stapje voor stapje uit. Dankzij sponsoren hebben we bijvoorbeeld beachflags kunnen maken. Zodat we ook als club herkenbaar zijn.”

Mag niet overal

Die bijeenkomsten trekken steevast zo’n vijftig tot honderd mensen. ,,Vanuit het hele land, tot en met Groningen aan toe. Wij zijn een van de weinige clubs in Nederland die dit soort meetings organiseert.” Ze gaan dan ook niet over een nacht ijs, bijvoorbeeld bij het vinden van geschikte plekken. Hij: ,,Drones vliegen mag niet overal. Hier in de buurt hebben we bijvoorbeeld te maken met Eindhoven Airport en Vliegbasis Volkel. Dicht bij een woonwijk mag je ook niet zomaar de lucht in.”

En er moet wat te zien zijn, vindt het stel, vooral vanuit de lucht. Zo is Kasteel Maurick in Vught het decor voor de komende sessie, op 26 februari.

Daarnaast worden informatiedagen georganiseerd waarop deskundigen uitleg geven over zaken als regelgeving of fototechniek. En de leden van Drone Club Brabant worden regelmatig gevraagd om bij te dragen aan een evenement. Dat zijn voor Stefan de krenten in de pap, vertelt hij: ,,Een tijdje terug hebben we foto’s gemaakt tijdens de Agrarische Dagen in Someren. Dat is geweldig om te doen.”

__________________________________________________________________________________________

20 januari 2023

Nieuw product toegevoegd aan onze club merchandise, deze is terug te vinden onder het kopje producten in het menu.

__________________________________________________________________________________________