Nieuws

7 juni 2024

Hierbij de plattegrond voor onze aankomende drone meeting in Heusden.

1 juni 2024

Fotowedstrijd aangepast !

Het is 1 juni, de nieuwe fotowedstrijd is weer gestart!

Hoewel het oorspronkelijke thema “Dimensie (voorgrond/ achtergrond)” was, heeft de organisatie van Drone Club Brabant besloten om dit thema los te laten.

Je mag in de maand juni je gaafste dronefoto insturen.

@iedereen stuur je dronefoto in en maak kans op een bijzondere prijs, beschikbaar gesteld door Toemen (www.toemen.nl).

Voor meer informatie en de (wedstrijd)regels, bezoek de website van Drone Club Brabant:

Meer informatie > Fotowedstrijd

31 mei 2024

Nieuwe meeting staat online ( agenda )

28 april 2024

We zijn bezig met de volgende drone meeting. Houdt onze socials in de gaten.

8 april 2024

Goedenavond mede drone-piloten!

We zijn dankbaar voor de aanwezigheid van alle leden van Drone Club Brabant bij de Drone Meeting in Haverleij (Den Bosch). Het was een uiterst zonnige dag met sporadische windvlaagjes en ondanks de drukte, kon dat de sfeer niet bederven.

De organisatie werd helaas geconfronteerd met een bezoek van de politie vanwege een melding van bewoners dat er te dicht bij het kasteel werd gevlogen. Desondanks slaagden we erin alles achteraf goed onder controle te houden.

Heb je gisteren mooie foto’s gemaakt? Stuur ze in voor de fotowedstrijd en maak kans op een geweldige prijs! https://droneclubbrabant.nl/fotowedstrijd/

We willen @iedereen bedanken die erbij was en tot een volgende meeting!

Met vriendelijke groet,

namens de DCB organisatie, Denise, John, Kevin, Leon, Mark, Gerard, Stefan en Jan.

5 april 2024

Onze Drone Meeting Haverleij is alweer over 2 dagen! (ZONDAG)

De drone meeting gaat gewoon door, het was even wikken en wegen maar het weer is gelukkig omgeslagen!

Zoals gewoonlijk hebben wij ook weer van alles bij.
Wat kunnen wij jullie bieden tijdens deze meeting:

  • Frisdrank
  • Koffie / Thee
  • ⁠Enkele zitplaatsen
  • ⁠Oplaadstation
  • Nieuwe club drone

En natuurlijk niet te vergeten iets lekkers te snacken!
Wij hebben er zin in, en wij hopen jullie ook!

Vanaf 11.00 zijn jullie welkom in de Haverleij.
Navigatie: Beeckendael X De Bellaard of 51.726857, 5.248802

“P invalide alleen met toestemming vooraf”

21 maart 2024

Goedemorgen Dronevliegers

Vandaag hebben we zojuist de 1000 leden gepasseerd! Daar zijn we natuurlijk best trots op in nog geen 3 jaar tijd!

Natuurlijk willen wij iedereen bedanken voor hun bijdragen aan de club!

Zet 7 april in je agenda, dan is onze volgende drone meeting !

@iedereen een fijne dag gewenst en tot snel !


14 maart 2024

Goedenavond drone piloten,

Wegens de vele aanmeldingen voor onze drone meeting Haverleij, hebben wij besloten om een andere locatie te kiezen waar voldoende ruimte is.

De nieuwe locatie is hemelsbreed 300m van de oude locatie af. We staan nu midden tussen de kastelen.

Zie hier de nieuwe locatie:
Beeckendael x De Bellaard
‘s-Hertogenbosch
51.726857, 5.248802

3 maart 2024

Gisteren zijn we in Waddinxveen geweest waar SOS Drone Team een open dag had. deze dag konden iedereen die nieuwsgierig was komen kijken en vragen stellen over de inzet mogelijkheden van het team. Natuurlijk stonden er veel drones uitgestald en werden er demo’s gegeven. In de bus van Pave Verbeek die dient als mobiele commando post, deze bus was net op tijd verbouwd en opnieuw ingericht. verder was John van Oord er om Drone Club Brabant te promoten en ook was er Caroline van Bokalspeurhonden met een speurhond die ook ingezet wordt bij zoekacties.

24 februari 2024

SOS droneteam

Tijdens de drone meeting op 7 april zijn wij als SOSdroneteam aanwezig met onze CP en gaan ons opstellen zoals het in het echt ook gaat. Alleen deze keer gaat het iets anders dan normaal. Wij hebben dit keer geen piloten ingezet. Alle leden van DCB die deze dag aanwezig zijn krijgen de kans om zelf te ervaren wat vliegen tijdens een reddings actie is. We geven tweekeer een demo dit betekend dat we jullie klaarmaken om deel te nemen aan een zoekactie en je laten zien wat je ook kan doen met een Drone.
Ervaar zelf de spanning en haal alles uit je drone tijdens deze demo.

Vooraf de demo staan wij opgesteld met onze stand en kunnen alle vragen gesteld worden en laten wij zien welke drone wat kan. Tot 7 april 🆘 Drone team

23 februari 2024

Er staat een nieuwe drone meeting online. Bekijk het kopje agenda.

31 januari 2024

Basiscursus Dronefoto- en videografie

Wil je je kennis over drones vergroten en de kunst van het vastleggen van indrukwekkende beelden ontdekken? In de online Drone Academy van Kamera Express krijg je uitgebreide informatie over het creëren van prachtige video’s en foto’s met je drone. Leer de geheimen van het maken van mooie shots en composities. Alle vragen worden beantwoord in deze academy!

Het ervaren videoteam van Kamera Express biedt duidelijke uitleg met praktijkvoorbeelden. Met deze waardevolle tips kun je direct zelf aan de slag om adembenemende video’s en foto’s met je drone te maken!

https://www.kamera-express.academy/drone-academy

28 januari 2024

Vandaag (Januari 2024) onthult Drone Club Brabant haar nieuwe en aangepaste logo, waarin de vlag fungeert als een krachtig symbool voor de provincie Noord-Brabant en waarbij de voornaamste wijzigingen merkbaar zijn in de verfijning van de letters, waarbij het moderne Roboto-lettertype met een puntgrootte van 75 wordt toegepast. Het ontwerp zal in de komende periode de sociale mediaplatforms van de club verfraaien.

Meer informatie vind je op https://droneclubbrabant.nl/beeldmerk/

27 januari 2024

Datum: 27 januari 2024

Vandaag organiseerde Drone Club Brabant met groot succes haar tweede editie van de infomiddag. De opkomst was indrukwekkend te noemen, met enthousiaste drone-liefhebbers uit alle hoeken van de provincie die samenkwamen om hun passie te delen en nieuwe inzichten op te doen. De variatie aan sprekers zorgde voor een boeiend programma, waarbij verschillende facetten van dronetechnologie aan bod kwamen.

De infomiddag werd afgetrapt met een indrukwekkende presentatie van Rob Stoffels over het gebruik van de helikopter in de medische wereld. Stoffels, werkzaam bij het Mobiel Medisch Team, deelde zijn ervaringen over hoe helikopter worden ingezet bij medische noodsituaties. Hij illustreerde concrete voorbeelden waarbij helikopter levensreddend kunnen zijn, zoals het snel transporteren van medisch personeel naar moeilijk bereikbare locaties.

Loet van Eijndhoven nam daarna het podium over om de fascinerende wereld van dronefotografie te belichten. Van Eijndhoven, een ervaren dronefotograaf, deelde zijn beste tips en tricks voor het vastleggen van adembenemende beelden vanuit de lucht. Zijn presentatie bood niet alleen inspiratie aan hobbyisten, maar ook waardevolle inzichten voor professionals die dronefotografie in hun vakgebied willen integreren.

Leon van Dijk bracht de aanwezigen op de hoogte van de actuele regelgeving rondom drones in 2024. Met de voortdurende ontwikkelingen in de dronetechnologie is het essentieel om op de hoogte te blijven van de geldende wet- en regelgeving. Van Dijk gaf heldere uitleg over de recente veranderingen en benadrukte het belang van verantwoordelijk dronegebruik.

De afsluiting van de infomiddag was voor het SOSdroneteam, dat de aanwezigen informeerde over hun inzet bij noodsituaties en rampen. Het team demonstreerde hoe drones snel en efficiënt kunnen worden ingezet bij zoek- en reddingsoperaties. Hun bijdrage onderstreepte de veelzijdigheid van drones in diverse maatschappelijke contexten.

Na de informatieve presentaties kregen de deelnemers de kans om vragen te stellen, ervaringen te delen en contacten te leggen met mede-droneliefhebbers. De interactieve sfeer zorgde voor een waardevolle uitwisseling van kennis en expertise.

Al met al was de tweede editie van de infomiddag van Drone Club Brabant een groot succes. De hoge opkomst, gecombineerd met boeiende presentaties en een levendige interactie tussen deelnemers, maakte het tot een inspirerende dag voor iedereen met interesse in de wereld van drones. Het evenement onderstreepte niet alleen de groeiende populariteit van drones, maar ook het belang van kennisdeling en community-building binnen dit boeiende vakgebied.

Wie weet tot een derde editie!

namens de DCB organisatie, Denise, John, Leon, Mark, Gerard, Stefan en Jan.

1 januari 2024

Voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar 2024 !
Met hopelijk veel goed weer en veilige drone vluchten.

25 december 2023

We hebben de 900 leden bereikt vandaag ! Wat mooi dat onze drone community zo gegroeid is dankzij jullie😊

Voor nu wensen wij jullie nogmaals fijne feestdagen en een gelukkig 2024! En wellicht tot snel op een van onze drone meetings 😀

23 december 2023

Inschrijven voor de infomiddag is NIET meer mogelijk!

15 december 2023

Beste Leden,

Op 27 januari 2024 organiseert Drone Club Brabant een informatiemiddag. Met de koelere weersomstandigheden is dit een uitstekende gelegenheid om ons te richten op andere belangrijke aspecten van de hobby. Sommige leden zijn nog onzeker over waar ze wel of niet mogen vliegen en welke (tijdelijke) restricties van kracht zijn. Uiteraard komen ook de nieuwe regels die in 2024 van toepassing zullen zijn aan bod. Een middag vol informatieve sessies.

De locatie is in Nuenen (Noord-Brabant) en de kosten zijn €2,50 per deelnemer (gepast en contant betalen).

Om deel te nemen aan de informatiemiddag, kun je je interesse kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@droneclubbrabant.nl

Na ontvangst sturen wij je alle benodigde informatie en een link waarmee je je verplicht moet inschrijven. Zodra deze inschrijving is voltooid, is je aanmelding definitief. 

Houd er rekening mee dat vol ook daadwerkelijk vol is!!!

Met vriendelijke groet,
Beheer Drone Club Brabant

8 december 2023

Beste Leden,

De meeting van aanstaande zondag (10-12) gaat niet door. Een meeting organiseren kost de organisatie veel (voorbereiding)tijd o.a. aanhanger inladen inclusief versnaperingen etc. Daarnaast zijn de weersverwachtingen zeer wisselend met kans op motregen en de gevoelstemperatuur is 4 graden. Ook de werkzaamheden aan A2 en A27 maken Brabant dit weekend moeilijk bereikbaar. Dit alles heeft ons doen besluiten om deze meeting te annuleren.

Met vriendelijke groet,
Beheer Drone Club Brabant

2 december 2023

Houd onze website / facebookgroep in de gaten, er volgt meer informatie over de drone meeting van 10 december en de informatiemiddag van medio januari 2024.

9 november 2023

We hebben weer een nieuwe meeting in onze agenda gezet !

29 oktober 2023

Allereerst willen wij iedereen bedanken die aanwezig waren bij onze 2 jarig jubileum dronemeeting , echt een geweldige opkomst. Het was een mooie dag met af en toe de zon en toen alles ingepakt was begon het te regenen. Wat een geluk hebben we toch weer gehad

Zoals gewoonlijk waren er weer veel verschillende drones aanwezig en vele nieuwe drone piloten, leerzaam en prachtig om te zien. Lekker genoten van de gehaktballen van John van Oord!

Hierbij een kleine video van onze 2 jarig jubileum:

Ook willen wij al onze sponseren bedanken voor hun bijdrage aan deze mooie bijzondere dag!

Borduurstudio Blitz VBK Rti. Reuser technische installaties

# blik van waardering # aanhanger

Onze dank is groot! ❤️

En natuurlijk niet te vergeten onze drone liefhebbers die een bijdrage hebben gedaan aan onze mooie club!😄

De prachtige 3D printed lamp met het logo van Drone Club Brabant, en de heerlijke doos Merci.

Lieve leden. Bedankt!

Wij hebben genoten!

Houd onze pagina of website in de gaten voor de volgende meeting, en je kunt natuurlijk ook altijd een berichtje achterlaten in onze gastenboek www.droneclubbrabant.nl/gastenboek

Bedankt iedereen, namens Organisatie Drone Club Brabant

27 oktober 2023

‼️ Let op ‼️

De meeting voor aankomende zondag gaat gewoon door! We hebben de tijd wel aangepast!

De nieuwe tijd is van 10.30-14.30

We hebben ons best weer gedaan om iets moois neer te zetten! We verklappen nog niet te veel!

Hopelijk tot dan!

23 oktober 2023

Voor onze meeting aankomende zondag (29 oktober)

Het weer is de laatste tijd nogal wisselvallig helaas.

We houden het weer in de gaten.
Vrijdagavond 22.00 nemen we een definitieve beslissing.
Check voor vertrek naar onze meetings altijd onze Socials (FB/Whapp/site)

20 oktober 2023

We zijn weer bezig om een info middag te realiseren voor onze leden. Soms is het nog onduidelijk waar je wel of niet mag vliegen of welke (tijdelijke) restricties er gelden, of misschien wil je meer informatie over fotografie.

Bij voldoende animo willen we deze info middag medio januari 2024 gaan plannen. Het is dan toch een stuk kouder en daarmee perfect om ons op andere belangrijke aspecten van de hobby te richten.

Deze dag zal plaats vinden omgeving Eindhoven.

Mocht je interesse hebben? Dan kunt u een email sturen naar info@droneclubbrabant.nl, dat je interesse hebt en daarnaast blijf je op de hoogte van deze dag.

19 oktober 2023

Goedemiddag Iedereen,

Zoals sommige van jullie weten is Maurits minder actief de laatst tijd binnen de organisatie wegens veel werk en natuurlijk zijn gezin. Hij heeft jammer genoeg besloten om uit de organisatie van Drone Club Brabant te stappen. We willen hem bedanken voor zijn inzet en het meedenken de afgelopen (bijna) 2 jaar ! En natuurlijk ben je altijd welkom op de meetings Maurits!

Nogmaals bedankt voor je inzet en het meedenken !

Namens de organisatie

11 oktober 2023

Enkele mensen zijn er al van op de hoogte: we gaan ons bagagewagentje te koop zetten. Na bijna 2 jaar trouwe dienst, waarin het met ons door Brabant reisde, is het nu echt tijd voor een grotere metgezel!

Als je geïnteresseerd bent of iemand kent die dit karretje zoekt, stuur gerust een berichtje.

7 oktober 2023

Alle info over onze volgende meeting staat bij Agenda

29 september 2023

Vandaag een nieuw product toegevoegd aan onze Winkel.

Check hier

27 september 2023

Save the date

Drone Club Brabant is op 30 oktober 2021 opgericht en bestaat binnenkort 2 jaar. Dit willen we natuurlijk met jullie vieren, tijdens een meeting! De locatie is; Oosterplas, gemeente ‘s-Hertogenbosch. Hier heeft de eerste meeting plaatsgevonden en we gaan nu hier naar terug.

Zet 29 oktober 2023 alvast in je agenda. Meer informatie volgt!

14 september 2023

BIJNA bestaan we 2 jaar !

Houd onze agenda in de gaten voor het feestje !

31 augustus 2023

We hebben nieuws over de Drone Meeting Haarendael!

We hebben officieel goedkeuring van de gemeente, dus de 10de september kan gewoon doorgaan 💪.

Aanmelden kan natuurlijk nog steeds via onderstaande link of zie kopje Agenda:

Drone Meeting Haarendael

Tot dan 😎

29 augustus 2023

Goedemiddag allemaal,

Wat geweldig nieuws! Vandaag hebben we de mijlpaal van 750 leden bereikt. Daar zijn we natuurlijk best trots op én dat in nog geen 2 jaar tijd! Alle leden van Drone Club Brabant facebook-groep heel erg bedankt voor jullie bijdrage, hoe groot of klein die bijdrage ook is.

Namens de organisatie willen we jullie van harte bedanken voor jullie interesse in onze club en wij hopen dat u dit nog lange tijd blijft doen. Alleen samen kunnen wij deze facebook-groep laten groeien.

Laten we uitkijken naar toekomstige drone meetings! Wie weet ontmoeten we elkaar daar binnenkort.

DCB organisatie: Denise, John, Leon, Maurits, Mark, Gerard, Stefan en Jan.

5 augustus 2023

Vandaag hebben we zojuist de 700 leden gepasseerd!
Daar zijn we natuurlijk best trots op in nog geen 2 jaar tijd! 

Natuurlijk willen wij onze sponsoren hier ook voor bedanken
en alle donaties die gedaan zijn via onze website. 

We willen dit natuurlijk ook vieren met jullie. Daarom geven we dit weekend 10% korting op onze merchandise! Te bestellen via de website *geldig tot 6 augustus 20.00*

We gaan vanaf begin september weer de meetings oppakken! We hebben weer vele nieuwe locaties!

23 juli 2023

Organisatie van Drone Club Brabant wenst iedereen een fijne zomer vakantie !

Nieuwe datum voor onze drone meeting volgt zo spoedig mogelijk !

10 juli 2023

Nieuw evenement geplaatst in de agenda.
Klik hier

3 juli 2023

NIEUW BINNEN !

Check hier

1 juli 2023

Weer een geslaagde dag gehad bij Modelbouwshow te Rosmalen.

Zie meer informatie hier

29 juni 2023

Droom of Drone!

Stap in de wereld van eindeloze mogelijkheden en grenzeloze avonturen! Of je nu de hoogten van je verbeelding wilt verkennen of letterlijk de lucht in wilt gaan, drone-vliegen is dé hobby van deze tijd die je keer op keer zal verrassen.

Stel je voor dat je door de lucht zweeft, als een vogel die zijn vleugels uitslaat en de wereld onder zich ziet veranderen. Met een drone kun je de mooiste plekken ontdekken, adembenemende landschappen vastleggen en je perspectief op de wereld vergroten. Elk vliegavontuur brengt je naar nieuwe hoogten en geeft je de vrijheid om je dromen waar te maken.

Maar de ware magie van deze hobby ligt niet alleen in de technologie, maar ook in de kracht van je verbeelding en je creativiteit. Met een drone kun je alles creëren wat je maar wilt, zonder beperkingen. Je kunt jezelf verliezen in een wereld van creatieve fantasie van een mooi foto of een inspirerende video.

Dus waar wacht je nog op? Stap in de cockpit van je verbeelding en laat je dromen uitvliegen met een drone als je metgezel. Drone-vliegen is niet alleen de leukste hobby van deze tijd, het is een reis naar nieuwe werelden, een sprong in het onbekende en een herinnering die je voor altijd bij zal blijven.

22 juni 2023

Blogartikel door Jan van Teeffelen

Wat zijn drones? Voor degenen die niet bekend zijn met drones, laten we beginnen met een korte introductie. Drones, ook wel bekend als UAV’s (Unmanned Aerial Vehicles), zijn op afstand bestuurbare vliegtuigjes die zijn uitgerust met camera’s en andere sensoren. Ze worden vaak gebruikt in verschillende toepassingen, zoals fotografie en videografie, inspecties, landbouw, zoek- en reddingsoperaties en zelfs entertainment.

In de afgelopen jaren heeft de opkomst van drones de wereld van hobbyisten op zijn kop gezet. Of je nu een technologie-enthousiasteling bent, een avontuurlijke ziel hebt of gewoon graag unieke perspectieven wilt vastleggen, dronevliegen biedt een ongeëvenaarde ervaring. In dit blogartikel gaan we dieper in op de hobby van dronevliegen en waarom het steeds populairder wordt onder mensen van alle leeftijden en achtergronden.

Waarom is dronevliegen zo populair? Een van de belangrijkste redenen achter de populariteit van dronevliegen is de toegankelijkheid geworden. Vroeger waren drones duur en complex om te bedienen, maar tegenwoordig zijn er veel betaalbare opties op de markt die gemakkelijk te besturen zijn, zelfs voor beginners. Met de technologische vooruitgang zijn drones gebruiksvriendelijker en veiliger geworden, wat heeft bijgedragen aan de groei van de hobby.

Een van de meest opwindende aspecten van dronevliegen is de creatieve vrijheid die het biedt. Met een drone kun je adembenemende luchtfoto’s en video’s maken vanuit unieke hoeken en perspectieven. Of je nu landschappen, stadsgezichten of actiesporten wilt vastleggen, een drone opent de deur naar een hele nieuwe wereld van visuele mogelijkheden. Het stelt mensen in staat om hun creatieve expressie te uiten en verhalen te vertellen door middel van beelden.

Dronevliegen biedt ook een gevoel van avontuur en verkenning. Het stelt je in staat om gebieden te verkennen die anders moeilijk toegankelijk zouden zijn, zoals afgelegen natuurgebieden, bergen of prachtige kustlijnen. Met een drone kun je de wereld vanuit vogelperspectief ervaren en nieuwe plekken ontdekken zonder fysiek aanwezig te zijn. Het opent de deur naar ontdekkingen en avonturen die je anders misschien niet zou hebben meegemaakt.

Een ander geweldig aspect van dronevliegen is de bloeiende gemeenschap die eromheen is ontstaan. Er zijn talloze online forums, sociale media-groepen en meetings waar drone-enthousiastelingen samenkomen om ervaringen, tips en trucs te delen. Bovendien worden er door Drone Club Brabant regelmatig drone-meetings georganiseerd, waarbij piloten hun vliegvaardigheden kunnen laten zien. Dit draagt bij aan een gevoel van camaraderie en stimuleert de groei van de hobby.

Dronevliegen is uitgegroeid tot een opwindende en populaire hobby, die mensen van alle achtergronden aanspreekt. Met de toegankelijkheid van betaalbare drones en de creatieve mogelijkheden die ze bieden, is het geen verrassing dat steeds meer mensen zich aangetrokken voelen tot deze opkomende passie. Of je nu een passie hebt voor fotografie, avontuur of gewoon wilt genieten van de sensatie van het vliegen, dronevliegen biedt een unieke ervaring die je horizon verbreedt en je in staat stelt de wereld op een geheel nieuwe manier te verkennen.

Het is tijd om de lucht in te gaan en je eigen droneavontuur te beginnen!
Drone Club Brabant kan je hierbij helpen. Dus waar wacht je nog op?

19 juni 2023

Net als vorig jaar staan we dit jaar weer bij Modelbouwshow te Rosmalen.
Mocht je niets te doen hebben 1 juli, dan verwelkomen wij u graag bij onze stand.

5 juni 2023

Belangrijke mededeling:

Drone Club Brabant verzorgd tijdens de meetings instructies voor beginnende dronepiloten en voor dronepiloten die allemaal denken te weten, omdat ze jaren vlieg ervaring hebben. Deze dronepiloten willen toch even bijgespijkerd worden vanwege alle regels van de afgelopen 2 jaar én de nieuwe regels die er per 1 Januari 2024 bij komen.

DJI Fly App en alle andere Amerikaans georiënteerde kaarten zijn in Nederland (en de rest van Europa) onbruikbaar, gebruik daarvoor in Nederland bijvoorbeeld, GoDrone en/of AERET. Met deze Apps kun je precies zien waar je wel en waar je niet mag vliegen.

Drone detectie-apps (die je drone tot ongeveer 10km op kunnen pikken) zijn applicaties die ontworpen zijn om onbemande luchtvaartsystemen (ook bekend als drones) te detecteren en te volgen. Deze apps maken gebruik van verschillende technologieën, zoals radiofrequentie-identificatie (RFID), radar, akoestische sensoren en computervisie, om drones in de omgeving te detecteren.

Het is belangrijk op te merken dat de boetes en straffen voor het ongeoorloofd vliegen met een drone op verboden locaties of buiten het bereik van de zender kunnen variëren €100 tot €450 en zelfs stapelbaar tot €7800.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de specifieke dronevoorschriften en –regels. Deze regels kunnen onder meer betrekking hebben op vliegbeperkingen, privacybescherming, maximale vlieghoogte en afstand tot mensen en gebouwen.

We kennen allemaal die dronepiloten die zich niet aan de regels houden, ze maken het kapot voor dronevliegers die hun hobby wel op de correcte wijze willen uitvoeren.

2 juni 2023

We hebben weer een nieuwe drone meeting gepland voor 25 juni.
Zie agenda voor meer informatie.

16 mei 2023

|| Broedseizoen ||

We zitten ondertussen in Mei, en in mei leggen alle vogels een ei. Let op met vliegen boven bossen / weilanden. Het zou zomaar kunnen zijn dat vogels schrikken en je drone willen aanvallen. Een gratis vliegtip, vlieg VLOS volgens de regels, dan heb je altijd zicht op je drone.

Het onderstaande filmpje is pas geleden gebeurd, een gewaarschuwd mens telt voor 2

10 mei 2023

Vandaag een nieuw product toegevoegd aan onze Winkel.

9 mei 2023

We hebben een nieuwe datum voor onze drone meeting in Geertruidenberg, zie agenda voor meer informatie.

5 mei 2023

@iedereeen, gezien de weersverwachtingen zien we ons genoodzaakt de meeting van Zondag 7 Mei te annuleren.
We gaan kijken of we deze meeting kunnen gaan verplaatsen naar een nieuwe datum, vooralsnog zien de vooruitzichten voor de komende 10 dagen er ook niet best uit en is het volgend weekeind ook moederdag.

Wordt vervolgd!

28 april 2023

De parkeer informatie voor;
Drone Meeting Biesbosch ‘ijsbaan’ op 7 Mei 2023.

We mogen gebruik maken van de parkeerplaats van;
Nieuwenhuijsen Scheepsbouw BV
Rivierkade 1
4931 AA Geertruidenberg

Vanaf daar is het ongeveer 300 mtr lopen naar de locatie.

Het is niet toegestaan te parkeren in de nabij gelegen woonwijk. 🚔

Voor de mensen die slecht ter been zijn (rollator, scootmobiel), graag even een berichtje naar leon@droneclubbrabant.nl o.v.v. “Parkeren IJsbaan” met kenteken en eventueel kopie mindervalide kaart zonder NAW gegevens i.v.m. handhaving.

19 april 2023

In de komende periode gaan we de teksten ook op de website van Drone Club Brabant plaatsen, zodat er een eenheid gaat ontstaan tussen beide platforms. Daarnaast zal de website geupdate worden; betere vindbaarheid, meer snelheid en nog gebruiksvriendelijker.

Neem gerust regelmatig een kijkje op onze website.

8 april 2023

We hebben weer een nieuwe meeting gepland. Zie agenda voor meer informatie

17 maart 2023

17 maart heeft Jan van Teeffelen deze winactie gewonnen.

13 maart 2023

ATTENTIE, AANGEPASTE LOCATIE !

Drone meeting 02 april 2023.

Zie agenda voor meer informatie!

10 maart 2023

Nieuw product toegevoegd aan onze assortiment

3 maart 2023

Heeft u geen facebook, stuur dan uw drone foto naar info@droneclubbrabant.nl.

25 februari 2023

De D.C.B Pre Flight Check is toegevoegd bij Downloads

16 februari 2023

De actie is verlengd tot en met 28 februari !

13 februari 2023

We hebben onze club inventaris weer uitgebreid!

We hebben voortaan 4 grote landingpads (70cm) op een verzwaard en verhard ondergrond gemaakt. Deze zijn overal te plaatsen, op het gras op bestrating. Overal inzetbaar.

8 februari 2023

Onze Drone Club Brabant folders liggen voortaan in de Mediamarkt.

6 februari 2023

We zijn voortaan supporter geworden van “Vlieg je drone veilig” onderdeel van DroneWatch

__________________________________________________________________________________________

2 februari 2023

__________________________________________________________________________________________

30 januari 2023

Aarles stel ontdekt Brabant van boven dankzij drones: ‘Je bekijkt de wereld van een heel nieuwe kant’

AARLE-RIXTEL – Denise en Stefan van Berlo kennen Brabant misschien wel beter vanuit de lucht dan vanaf de grond. Als stuwende krachten achter Drone Club Brabant zoeken ze maandelijks de mooiste plekjes op.

Vliegen, daar draait het natuurlijk om, en om het bijhouden van de nieuwste technieken. ,,Je bekijkt de wereld van een heel nieuwe kant”, vertelt Denise van Berlo uit Aarle-Rixtel vol enthousiasme. ,,Normaal zie je alles op ooghoogte. Met een drone krijg je een veel breder beeld, dat is prachtig.”

Sinds twee jaar sturen Denise en haar man Stefan met vaste regelmaat hun drones de lucht in. Het was Stefan die als eerste een tik van de rotor kreeg, vertelt hij: ,,Toen we het hoogste punt van ons nieuwbouwhuis bereikten kwam een peetoom langs om dat te filmen. Met een drone. Dat zag er direct schitterend uit.”

Nog geen half jaar later maakte hij zijn eerste vlieguren met z’n eigen drone, een bescheiden model nog. Inmiddels staat de teller in huize Van Berlo op drie drones en zijn Stefan en Denise allebei in het bezit van hun vliegbrevet, waarmee ze ook zwaardere drones mogen besturen.

We praten bij, wisselen nieuwtjes of tips uit. En mensen kunnen een proef­vlucht maken. Heel gezellig
En, niet onbelangrijk, ze brachten Drone Club Brabant in de lucht. ,,Ik ging foto’s en filmpjes posten op Facebook, en van het een kwam het ander”, zegt Stefan bescheiden.

Een proefvlucht

De club bleek in een duidelijke behoefte te voorzien. Amper een jaar na oprichting stond de teller op vijfhonderd leden, mannen én vrouwen. Met zes mede-organisatoren zetten de Van Berlo’s om de vier à vijf weken een ontmoeting op poten. ,,Dan zoeken we een plek waar we met z’n allen kunnen samenkomen en vliegen”, vertelt Denise. ,,We praten bij, wisselen nieuwtjes of tips uit. En mensen kunnen een proefvlucht maken. Heel gezellig.”

Lees verder onder de foto: ‘Drones vliegen mag niet overal’

Het Aarlese paar is een vaste waarde bij die meetings. Ze bemannen een stand met koffie en beheren de spullen die te koop worden aangeboden. Hij; ,,We bouwen het stapje voor stapje uit. Dankzij sponsoren hebben we bijvoorbeeld beachflags kunnen maken. Zodat we ook als club herkenbaar zijn.”

Mag niet overal

Die bijeenkomsten trekken steevast zo’n vijftig tot honderd mensen. ,,Vanuit het hele land, tot en met Groningen aan toe. Wij zijn een van de weinige clubs in Nederland die dit soort meetings organiseert.” Ze gaan dan ook niet over een nacht ijs, bijvoorbeeld bij het vinden van geschikte plekken. Hij: ,,Drones vliegen mag niet overal. Hier in de buurt hebben we bijvoorbeeld te maken met Eindhoven Airport en Vliegbasis Volkel. Dicht bij een woonwijk mag je ook niet zomaar de lucht in.”

En er moet wat te zien zijn, vindt het stel, vooral vanuit de lucht. Zo is Kasteel Maurick in Vught het decor voor de komende sessie, op 26 februari.

Daarnaast worden informatiedagen georganiseerd waarop deskundigen uitleg geven over zaken als regelgeving of fototechniek. En de leden van Drone Club Brabant worden regelmatig gevraagd om bij te dragen aan een evenement. Dat zijn voor Stefan de krenten in de pap, vertelt hij: ,,Een tijdje terug hebben we foto’s gemaakt tijdens de Agrarische Dagen in Someren. Dat is geweldig om te doen.”

__________________________________________________________________________________________

20 januari 2023

Nieuw product toegevoegd aan onze club merchandise, deze is terug te vinden onder het kopje producten in het menu.

__________________________________________________________________________________________