Nieuws

17 maart 2023

17 maart heeft Jan van Teeffelen deze winactie gewonnen.

13 maart 2023

ATTENTIE, AANGEPASTE LOCATIE !

Drone meeting 02 april 2023.

Zie agenda voor meer informatie!

10 maart 2023

Nieuw product toegevoegd aan onze assortiment

3 maart 2023

Heeft u geen facebook, stuur dan uw drone foto naar info@droneclubbrabant.nl.

25 februari 2023

De D.C.B Pre Flight Check is toegevoegd bij Downloads

16 februari 2023

De actie is verlengd tot en met 28 februari !

13 februari 2023

We hebben onze club inventaris weer uitgebreid!

We hebben voortaan 4 grote landingpads (70cm) op een verzwaard en verhard ondergrond gemaakt. Deze zijn overal te plaatsen, op het gras op bestrating. Overal inzetbaar.

8 februari 2023

Onze Drone Club Brabant folders liggen voortaan in de Mediamarkt.

6 februari 2023

We zijn voortaan supporter geworden van “Vlieg je drone veilig” onderdeel van DroneWatch

__________________________________________________________________________________________

2 februari 2023

__________________________________________________________________________________________

30 januari 2023

Aarles stel ontdekt Brabant van boven dankzij drones: ‘Je bekijkt de wereld van een heel nieuwe kant’

AARLE-RIXTEL – Denise en Stefan van Berlo kennen Brabant misschien wel beter vanuit de lucht dan vanaf de grond. Als stuwende krachten achter Drone Club Brabant zoeken ze maandelijks de mooiste plekjes op.

Vliegen, daar draait het natuurlijk om, en om het bijhouden van de nieuwste technieken. ,,Je bekijkt de wereld van een heel nieuwe kant”, vertelt Denise van Berlo uit Aarle-Rixtel vol enthousiasme. ,,Normaal zie je alles op ooghoogte. Met een drone krijg je een veel breder beeld, dat is prachtig.”

Sinds twee jaar sturen Denise en haar man Stefan met vaste regelmaat hun drones de lucht in. Het was Stefan die als eerste een tik van de rotor kreeg, vertelt hij: ,,Toen we het hoogste punt van ons nieuwbouwhuis bereikten kwam een peetoom langs om dat te filmen. Met een drone. Dat zag er direct schitterend uit.”

Nog geen half jaar later maakte hij zijn eerste vlieguren met z’n eigen drone, een bescheiden model nog. Inmiddels staat de teller in huize Van Berlo op drie drones en zijn Stefan en Denise allebei in het bezit van hun vliegbrevet, waarmee ze ook zwaardere drones mogen besturen.

We praten bij, wisselen nieuwtjes of tips uit. En mensen kunnen een proef­vlucht maken. Heel gezellig
En, niet onbelangrijk, ze brachten Drone Club Brabant in de lucht. ,,Ik ging foto’s en filmpjes posten op Facebook, en van het een kwam het ander”, zegt Stefan bescheiden.

Een proefvlucht

De club bleek in een duidelijke behoefte te voorzien. Amper een jaar na oprichting stond de teller op vijfhonderd leden, mannen én vrouwen. Met zes mede-organisatoren zetten de Van Berlo’s om de vier à vijf weken een ontmoeting op poten. ,,Dan zoeken we een plek waar we met z’n allen kunnen samenkomen en vliegen”, vertelt Denise. ,,We praten bij, wisselen nieuwtjes of tips uit. En mensen kunnen een proefvlucht maken. Heel gezellig.”

Lees verder onder de foto: ‘Drones vliegen mag niet overal’

Het Aarlese paar is een vaste waarde bij die meetings. Ze bemannen een stand met koffie en beheren de spullen die te koop worden aangeboden. Hij; ,,We bouwen het stapje voor stapje uit. Dankzij sponsoren hebben we bijvoorbeeld beachflags kunnen maken. Zodat we ook als club herkenbaar zijn.”

Mag niet overal

Die bijeenkomsten trekken steevast zo’n vijftig tot honderd mensen. ,,Vanuit het hele land, tot en met Groningen aan toe. Wij zijn een van de weinige clubs in Nederland die dit soort meetings organiseert.” Ze gaan dan ook niet over een nacht ijs, bijvoorbeeld bij het vinden van geschikte plekken. Hij: ,,Drones vliegen mag niet overal. Hier in de buurt hebben we bijvoorbeeld te maken met Eindhoven Airport en Vliegbasis Volkel. Dicht bij een woonwijk mag je ook niet zomaar de lucht in.”

En er moet wat te zien zijn, vindt het stel, vooral vanuit de lucht. Zo is Kasteel Maurick in Vught het decor voor de komende sessie, op 26 februari.

Daarnaast worden informatiedagen georganiseerd waarop deskundigen uitleg geven over zaken als regelgeving of fototechniek. En de leden van Drone Club Brabant worden regelmatig gevraagd om bij te dragen aan een evenement. Dat zijn voor Stefan de krenten in de pap, vertelt hij: ,,Een tijdje terug hebben we foto’s gemaakt tijdens de Agrarische Dagen in Someren. Dat is geweldig om te doen.”

__________________________________________________________________________________________

20 januari 2023

Nieuw product toegevoegd aan onze club merchandise, deze is terug te vinden onder het kopje producten in het menu.

__________________________________________________________________________________________